19. detsember 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Südame-veresoonkonnahaiguste ennetamine rakendus edukalt

Käesoleva aasta märtsis alustas sotsiaalministeerium südame- ja veresoonkonnahaiguste (SVH) ennetamise strateegia rakendamist aastateks 2005-2020. Esialgsete kokkuvõtete alusel on tegevuskava ministeeriumi teatel täidetud kõigi planeeritud tegevuste osas.

Ministeeriumi terviseala asekantsleri Ivi Normeti sõnul võibolulisemate saavutustena nimetada maakondliku võrgustiku loomistning suitsetamisest loobumise nõustamise kabinettide rakendumist.“Loodi ka Eesti toitumis- ja toidusoovitused ning kesksemüokardiinfarkti andmekogu kontseptsioon. Veel käesoleva aastajooksul rakendub internetiportaal terviseinfo.ee-” osundati Normetisõnu pressiteates.

Järgmisel aastal jätkatakse 2005. aastal alustatud koolitustegatervishoiu- ja haridustöötajatele. Koolitustel räägitaksetervislikust toitumisest- suitsetamise kahjulikkusest jafüüsilisest aktiivsusest- sealhulgas ka meditsiinilisteerivajadustega arvestamisest. Samuti jätkab sotsiaalministeeriumtoitumise andmekogu ette valmistamist. Sotsiaalministeeriumitegevused rakendusid Tervise Arengu Instituudi kaudu. Olulisematekskoostööpartneriteks strateegia rakendumisel olid maakondlikudtervisenõukogud ja terviseedendajad- kes koostasid keskseidtegevusi toetavad maakondlikud tegevuskavad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099