27. veebruar 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alkohol sandistab ja tapab Eesti rahvast

Alkoholi liigtarvitamine põhjustab Eesti rahvastikus aastaga 41 563 eluaasta kao, mis moodustab kogu haiguskoormusest 9,3 protsenti ja on seotud 1680 surmajuhuga (9% kõigist surmadest).

Alkoholi liigtarvitamine põhjustab Eesti rahvastikus aastaga 41563 eluaasta kao- mis moodustab kogu haiguskoormusest 9-3 protsentija on seotud 1680 surmajuhuga (9% kõigist surmadest). Kusjuurestööealisele elanikkonnale (20-64 a) langeb üle poole Eesti elaniketervisekaotusest ja 76 protsenti alkoholist tingitud kaotusestlangeb meestele.

Arstide iga-aastase täienduskonverentsi “Kliinik 2006” raamesoli 2. veebruaril ka paneel alkoholi liigtarvitamisest tulenevatesttagajärgedest. Seekord väljus kuulajate auditoorium arstkonnaraamidest. Lisaks olid esindatud politsei- haridusministeerium-presidendi nõukogu- õpilaste omavalitsused ja teisednoorsoo-organisatsioonid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099