JUHTKIRI

Linnugripi-failid kasvatavad virna

<strong>Linnugripi-failid kasvatavad virna</strong>

On möödas umbes pool aastat sellest- kui tegin endale virtuaalse dokumentide kausta nimega “linnugripp”. Jah- millalgi mullu augustis see sündis. Tagantjärgi ei mäletagi enam- miks ma nõnda toimisin. Igatahes esimeste uudiste geograafia - Põhja-Korea- Novosibirsk- Kasahstan- Tšeljabinsk - tundus nii elulaadilt kui vahemaalt turvaliselt kauge.

Aga mis tehtud- see tehtud. Ei ole seda kausta küll range järjepidevusega täitnud- kuid sellele vaatamata on sinna kogunenud mitusada ühikut uudiseid- peaasjalikult agentuuri BNS omasid.<br /> On selge- et mida päev edasi- seda rohkem ja sagedamini teateid tuleb. Enamjaolt on need tõdevad ja tõsised- aga sekka satub ka vandenõuteooriaid (“Gruusia arst kahtlustab linnugripi kunstlikku levitamist”) või lõbusamat lugemist (“Tšehhis müüakse linnugripivastast pudelivett”).

Eks anna uudiste tihenemine omal kombel märku sellest- et linnugripp läheneb Eestile. Enamik siinseid asjatundjaid kinnitab- et me ei saa sellest mingi võlunipiga puutumata jääda.

Ometigi tahaks ju ikkagi viimaseni vastu panna. Et gripi-positiivseid linde leitaks küll Rootsist- Soomest- Lätist- Pihkva ja Leningradi oblastist- minu pärast kas või Suurelt Tütarsaarelt- aga veel mitte meilt. Et poleks nagu Rumeenias- et ühel hetkel sinust “pühitakse linnugripp üle” ja ongi kõik.

Usutavasti annab siis selline ajavõit ka paremad šansid- et olla haiguse vastuvõtuks valmis. On olnud aega valmistuda- õppusi korraldada ja logistilisi skeeme katsetada.

Võib-olla siis isegi nii kaua- kuni tekib mingi imelik kihu selle järele- et ühel hetkel tahaks ikka kogu seda teavitus- ja tõrjesüsteemi tegelikus linnugripi-situatsioonis ka järele proovida. Või mis?

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.