27. märts 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rain Jõgi: Kehtivat trendi on keeruline murda

Euroopa juhtiva kopsumeditsiiniajakirja European Respiratory Journal märtsinumbris ilmunud artiklis muutustest aktiivses ja passiivses suitsetamises Euroopas viimase 10 aasta jooksul eristub Eesti Tartu näitel oluliselt ülejäänud Euroopast.

Euroopa juhtiva kopsumeditsiiniajakirja European RespiratoryJournal märtsinumbris ilmunud artiklis muutustest aktiivses japassiivses suitsetamises Euroopas viimase 10 aasta jooksul eristubEesti Tartu näitel oluliselt ülejäänud Euroopast.

Kui kõikjal mujal on suitsetamise levimus täiskasvanute hulgaslangenud (keskmiselt viis protsenti kümne aasta kohta)- siis Eestison suitsetamise levimus kümne aasta kohta arvestatuna 20 protsentitõusnud. 29 uuringukeskuse hulgas on Tartu suitsetamise levimuselttõusnud 18. kohalt 4. kohale. Kõrgem on suitsetamise levimus ainultkolmes Hispaania keskuses.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099