10. aprill 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Diabeetikutest täiskasvanutel esineb sageli depressiooni- ka lastel tuleks meeleolu langust täpsemalt uurida

Värskes uuringus on leitud, et nii esimest kui teist tüüpi diabeeti põdejate seas esineb depressiooni tunnuseid veerandil. Autorite meelest viitab see, et depressiooni ja suhkurtõve vahel on seos, kirjutab Reuters Health.

Värskes uuringus on leitud- et nii esimest kui teist tüüpidiabeeti põdejate seas esineb depressiooni tunnuseid veerandil.Autorite meelest viitab see- et depressiooni ja suhkurtõve vahel onseos- kirjutab Reuters Health. Teises uuringus pannakse arstidelesüdamele- et nad ei jätaks tähelepanuta diabeetikutest lastemeeleolu alanemist.

Esimese uuringu autorid leidsid ka olulisi erinevusidepressiooni ravimeetodite valikus erinevate etniliste gruppidevahel. Dr Mary de Groot Ohio ülikoolist ja kaastöölised märgivadajakirjas Diabetes Care- et enamik uuringuid- kusdepressioonisümptomite esinemist arvutatakse- on läbi viidudvalgenahaliste ja keskklassi kuuluvate seas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099