10. aprill 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riina Kallikorm: osteoporoos on meil adekvaatselt teadvustamata

Osteoporoos on probleemiks kogu maailmas. Üks inimkonna üldise vananemisega kaasuvaid nähte on ka osteoporoosi esinemissageduse suurenemine. Konks on aga selles, et, kui teadlikkus ei ole tasemel, siis ei pruugi me enne traumaga kaasnevat luumurdu sellest haigusest teadlikuks saadagi.

Osteoporoos on probleemiks kogu maailmas- eriti heaoluühiskonnamustermaades. Üks inimkonna üldise vananemisega kaasuvaid nähte onka osteoporoosi esinemissageduse suurenemine. Konks on aga selles-et- kui teadlikkus ei ole tasemel- siis ei pruugi me enne traumagakaasnevat luumurdu sellest haigusest teadlikuks saadagi. Kuidasannaks olukorda parandada: mida teha selleks- et luude hõrenemistpidurdada või seda protsessi edasi lükata?

Alljärgnevas intervjuus vastab osteoporoosiga seonduvateleküsimustele Tartu ülikooli kliinikumi sisekliinikureumatoloogia-sisehaiguste osakonna juhataja dotsent RiinaKallikorm.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708