24. aprill 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tervishoiumuuseum esitleb hetki Eesti meditsiini minevikust

2. mail kell 12 avatakse Tallinnas tervishoiumuuseumis Eesti Filmiarhiivi ja muuseumi koostöönäitus “Hetki Eesti meditsiini minevikust”- kus on eksponeeritud ligi 100 fotot ajavahemikust 1901-1980.

Muuseumi näituste osakonna juhataja Ülle Kask teatas- et fotodannavad ülevaate arstiabist ja -miljööst I maailmasõja jaVabadussõja ajal- iseseisvusaastatel ning nõukogude perioodil.Näitust eksponeeritakse nii suures saalis (aastad 1940-1980) kui kaväikeses galeriis (aastad 1901-1940). Näidatakse ka televisiooni-ning filmiringvaateid arstidest ja meditsiiniasutustest erinevatelaegadel.

“Kell 13 jätkub avamine ajaloopäevaga-” lisas Kask. Ajaloopäevakavas on ettekanded “Audiovisuaalse pärandi kasutamisest” (HaraldRaudi)- “Vereteenistusest Eestis - 65” (Maret Veske)- “ProfessorAleksander Paldrock - maailmamainega teadlane- arst jaühiskonnategelane” (Mari-Ann Aimla) ning “Rahvaravi ja ravitsejad”(Helena Orle).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708