8. mai 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põl­va haig­la sai ter­vis­hoiu­jäät­me­te ko­gu­mis­punk­ti

Põl­va haig­la sai 28. ap­ril­lil ter­vis­hoiu­jäät­me­te ko­gu­mis­punk­ti ja va­ja­li­kud kon­tei­ne­rid ris­ki­jäät­me­te ohu­tuks käit­le­mi­seks, va­hen­das BNS as­jao­mast pres­si­tea­det. Ko­gu­tud nak­ku­soht­li­kud jäät­med töö­del­dak­se üm­ber Tar­tu üli­koo­li klii­ni­ku­mi jäät­me­kes­ku­ses, bio­loo­gi­li­sed jäät­med Tar­tus tööd alus­ta­vas põ­le­tus­te­ha­ses. Se­ni­ni on Põl­va­maal tek­ki­nud ter­vis­hoiua­su­tus­te ris­ki­jäät­med käi­del­dud ko­ha­peal, kuid tao­li­ne la­des­ta­mi­ne ja põ­le­ta­mi­ne ei vas­ta­nud kesk­kon­na­nõue­te­le. Ku­na maa­kon­nas tek­ki­vad jäät­me­ko­gu­sed on väi­ke­sed, nä­gi nii Põl­va­maa jäät­me­ka­va kui ka riik­lik ju­hend­ma­ter­jal "Ter­vis­hoiul tek­ki­va­te jäät­me­te käit­lus" et­te jäät­me­te ko­ha­peal­set ko­gu­mist ja eda­sis­se käit­lus­se suu­na­mist, ra­ja­des sel­leks nõue­te­ko­ha­sed ko­gu­mis­punk­tid. Li­saks ko­gu­mis­punk­ti­de­le soe­ta­ti ka va­ja­lik kon­tei­ner­park ja ko­gu­mis­va­hen­did ris­ki­jäät­me­te ohu­tuks käit­le­mi­seks. Ko­gu­mis­punk­ti saa­vad ka­su­ta­da nii haig­lad kui kõik tei­sed maa­kon­na me­dit­sii­nia­su­tu­sed. Sa­ma­laad­ne ko­gu­mis­punkt on val­mi­mas ka Rä­pi­na haig­las. Ter­vis­hoiu­jäät­me­te ko­gu­mis­punk­ti­de ra­ja­mi­ne sai al­gu­se kesk­kon­na­mi­nis­tee­riu­mi Põl­va­maa kesk­kon­na­tee­nis­tu­se ja Põl­va­maa haig­la­te va­he­li­sest koos­tööst. Pro­jek­ti lä­bi­vii­mist toe­tas Kesk­kon­nain­ves­tee­rin­gu­te Kes­kus.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099