5. juuni 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arteriograaf mõõdab koos vererõhuga arterite vanust

Põhja-Eesti regionaalhaiglas (PER) on kasutusel seni Balti riikides esimene TensioMed arteriograaf, mis mõõdab tavalise vererõhumõõtmise käigus ka arterite jäikust, aidates avastada ateroskleroosi.

Põhja-Eesti regionaalhaiglas (PER) on kasutusel seni Baltiriikides esimene TensioMed arteriograaf- mis mõõdab tavalisevererõhumõõtmise käigus ka arterite jäikust- aidates avastadaateroskleroosi. Arterite vanuse mõõtmine käib koosvererõhumõõtmisega ning võtab aega vaid paar minutit.

“Seda väga lihtsat ja kiiret meetodit tahame kasutadasüdamehaiguste ennetuskabinetis sõeluuringuteks ning teadusliku tööeesmärgil-” ütles regionaalhaigla kardioloogiakeskuse juhatajaMargus Viigimaa- kes on Ungari päritolu aparaadi testperioodiljõudnud uurida üle saja patsiendi. “Samuti teeme uuringuidsüdamelihase infarkti põdenud haigetel ja hüpertoonikutel.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708