JUHTKIRI:

Doktor House ja hooldushaigla

<strong>Doktor House ja hooldushaigla</strong>

Ühel Eesti telekanalil jookseb üsna omapärane haiglaseriaal nimega “Dr. House”. Üks tark- isepäine- meditsiinilisi mõistatusi lahendada armastav mees sooritab seal teatavasti imelisi tegusid ja ravib tõbesid- mis algul hoopis teistsugustena paistavad või üleüldse endast märku ei anna. Mehe suhtlemisoskus on samal ajal allpool arvestust.

Kuna vähemasti need seeriad- mida allakirjutanu on sattunud televiisorist vaatama- on patsientide jaoks õnnelikult lõppenud- võib ja saab ju sedasorti suhtlemise ees silma kinni pigistada. Isegi Ameerikas- kus üks meditsiinivaldkonnale spetsialiseerunud advokaat paistab teist taga ajavat.<br /> Võitjate üle ju teatavasti kohut ei mõisteta. Teise ilma piirilt tagasitooja puhul oleks see isegi justkui kohatu.

Kujutlegem aga siinkohal hetkeks- mis juhtuks siis- kui doktor House satuks praegu mõnda Eesti hooldushaiglasse arstiks. Või õeks. Või hooldajaks. Kohta- kus käesolevat Eesti tervishoiu ülesehitust silmas pidades on kõige olulisemaks valdkonnaks ikkagi hooli(tse)v suhtlemine- räägitagu hooldushaiglast kui tegelikult ikka raviasutusest mida tahes.

Ihukarvad tõusevad püsti- kui sellele mõelda...

Või mis nüüd doktor House’ist. Praegu- ühiskonna praeguse meelestatuse juures ei tahaks ennast mõneks kohalikuks tervisejuhikski kujutleda- kui oleks vaja näiteks pidada ettekannet hooldusravi eelisarendamisest. Mis tegelikult on ju täiesti päevakorral.

“Ah et veel eelisarendada tahate ka seda- kuhu haigeid inimesi ja nende lähedasi piinlema saadetakse!?”

Aga kui järele mõelda- siis mingisugune loogika jälle ütleb- et mida muud siis tulekski EELISarendada kui mitte seda- mis seni on olnud selgelt tagaplaanile surutud...

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.