19. juuni 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvuti aitab sobitada põlveproteesi nagu võtme lukuauku

Ida-Tallinna keskhaigla ortopeedid paigaldasid Eestis esmakordselt põlveproteese kompuutertehnoloogia abil.

Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) ortopeedid paigaldasid Eestisesmakordselt põlveproteese kompuutertehnoloogia abil: arvuti andispatsiendi põlvepiirkonna iseärasusi analüüsides soovitusi- millineprotees kõige paremini sobib- millise nurga alt ja kui palju luudlõigata- ning salvestas lõikuse CDle.

“Artroplastika kuulub meditsiini viimase saja aastasuursaavutuste hulka- see võtab patsiendilt ängistava valu ja annabliikuva liigese-” märkis ITK ortopeediaosakonna juhataja AndresKööp. “Eestis on see olnud tehnoloogiliselt kättesaadav viisteistaastat- aga nüüd võime kaasa rääkida ka maailma edumeelsemastehnoloogias.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099