25. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

UUS RAAMAT: Nahahaigused

Eesti Arstide Liidu kirjastuselt Medicina ilmus 14. septembril õpik “Nahahaigused”. Raamat on tõlgitud soomekeelsest väljaandest “Ihotaudit” (Kustannus Oy Duodecim- 2003)- mille toimetajad on Matti Hannuksela- Jaakko Karvonen- Timo Reunala ja Raimo Suhonen. Eestikeelse väljaande eritoimetaja on TÜKi nahahaiguste kliiniku juhataja professor Helgi Silm.

“Õpik on ajakohane ning annab hea ülevaate naha- ja suguhaigusteetioloogiast- patogeneesist- kliinilisest pildist- diagnoosimisevõimalustest- ravist ning preventsioonist. Siin on käsitletud kõikisagedamini esinevaid haigusi. Rikkalik illustratiivne materjalaitab paremini ette kujutada haigustega seonduvat-” kirjutab HelgiSilm eessõnas eestikeelsele väljaandele.

Raamatus esitatud seisukohad toetuvad eritoimetaja sõnutsinüüdisaegsetele uurimistulemustele ja autorite kogemustele ningõpiku tõlget on võimaluste piires kohandatud Eesti oludele- seegaon nii diagnostika kui ravivõtted ka meil kasutatavad. “Käsitletudhaiguste kirjeldused- põhjused ja tekkemehhanismid ning raviprintsiibid on esitatud arusaadavalt nii üliõpilastele kui kateiste erialade arstidele. Seega on raamat kasutatav mitte üksneserialaõpikuna- vaid ka käsiraamatuna laiemale lugejaskonnale-näiteks muude haiguste spetsialistidele-” lisab prof. Silmeessõnas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099