Põhiseaduskomisjon kuulas ära andmekaitse aruande

11. detsember 2006

<br /> Põhiseaduskomisjon kuulas ära Andmekaitse Inspektsiooni peadirektori Urmas Kuke ülevaate isikuandmete kaitse seaduse ja avaliku teabe seaduse täitmisest 2006. aastal- mis tugines inspektsiooni vastasisulisele ettekandele.

Põhiseaduskomisjon jagas inspektsiooni muret sellest- et ligi pooled (umbes 600) isikuandmete töötlejaist ei ole end Andmekaitse Inspektsioonis registreerinud. End isikuandmete töötlejaiks mitte registreerinute hulgas on Kuke kinnitusel ka kohtud. Ainsana on Kuke kinnitusel end kohtutest registreerinud Riigikohus.

Delikaatsete isikuandmete töötlejaiks ei ole end inspektsiooni kinnitusel registreerinud ka enamik apteeke. Viimasel aruandlusperioodil (01.10.05-30.09.06) tegi seda vaid 3 apteeki.

Mitteregistreerunute suur hulk tuleneb andmekaitseinspektsiooni ettekande kohaselt asjaolust- et paljudel delikaatsete isikuandmete töötlejail lõppes andmete töötlemise registreerituse tähtaeg selle aasta 1. oktoobril ja uusi taotlusi ei ole esitatud. Nimetaud ligi 600 töötleja suhtes on kavandatud haldussunni kohaldamine.

Viimasel aruandlusperioodil koostas inspektsioon andmete töötlejaile 4 ettekirjutust- 3 hoiatust ja kahel korral rakendati ka sunniraha: Tervisekaitseameti suhtes 8000 krooni ja SA Tartu Ülikooli Kliinikumi suhtes 10 000 krooni.

Põhiseaduskomisjoni esimehe Urmas Reinsalu hinnangul on olukord selles valdkonnas enam kui ebanormaalne ja komisjon tuleb selle teema juurde kindlasti tagasi juba lähitulevikus.

 

Ülo Mattheus<br /> Riigikogu pressitalitus<br /> 631 6352<br /><a href="mailto:Ylo.Mattheus@riigikogu.ee">Ylo.Mattheus@riigikogu.ee</a>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.