18. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alkoholiga seonduv on tõsisem- kui me arvame

Tänapäevase ühiskonna peamiste probleemidena esitatakse narkomaaniat, HIV-nakkust, ka ülekaalulisust, liikumisvaegust, teisalt jälle liiklus- ja tuleõnnetusi. Tihtipeale jäetakse märkimata alkoholi kuritarvitamisest tulenevad terviseprobleemid.

Tänapäevase ühiskonna peamiste probleemidena esitataksenarkomaaniat- HIV-nakkust- ka ülekaalulisust- liikumisvaegust-teisalt jälle liiklus- ja tuleõnnetusi. Tihtipeale jäetaksemärkimata alkoholi kuritarvitamisest tulenevadterviseprobleemid.

Räägitakse küll alkoholi mõjust selle tarvitaja kehale -maksale- südamele- veresoontele ja närvisüsteemile -- kuid hoopisharvem proovitakse vaadelda alkoholi kuritarvitaja lähikondlasteterviseprobleeme. Seda on ka raske teha- sest puuduvad üheseltkasutatavad mõõdupuud ning alkoholiprobleeme varjavad kiivaltviimase piirini nii kuritarvitaja kui tema lähedased.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708