18. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Briti eksperdi arvates annab alternatiivmeditsiin vähipatsientidele asjatut lootust

Vähipatsiente tuleks kaitsta alatu ja küünilise ärakasutamise eest alternatiiv- ja täiendmeditsiini teatud harude poolt, arvab Londoni Imperial College’i ja Hammersmithi haigla professor Jonathan Waxman ajakirjas British Medical Journal.

Vähipatsiente tuleks kaitsta alatu ja küünilise ärakasutamiseeest alternatiiv- ja täiendmeditsiini teatud harude poolt- arvabLondoni Imperial College’i ja Hammersmithi haigla professorJonathan Waxman ajakirjas British Medical Journal. Artiklitrefereeriti ka leheküljel Medical News Today.

Waxmani teada kasutavad kuni 80 protsenti vähipatsientidestalternatiivmeditsiini preparaate või jälgivad toitumissoovitusi- etoma tõve vastu abi saada. Väited alternatiivse ja komplementaarsemeditsiini ravimeetodite efektiivsuse kohta on aga tema arvatessageli võltsid ning selliste toodete kasutamine võib sageli lükataedasi tavameditsiini raviga alustamise.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099