18. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suitsetamine tuleb maha jätta- mitte seda piirata

Suitsetamise piiramine poole võrra ei vähendanud Norras tehtud uuringus oluliselt surmariski sellest tingitud haigustesse ning kõikidesse põhjustesse kokku.

Suitsetamise piiramine poole võrra ei vähendanud Norras tehtuduuringus oluliselt surmariski sellest tingitud haigustesse ningkõikidesse põhjustesse kokku. Ajakirjas Tobacco Control avaldatuduuringutulemusi vaatles põhjalikumalt ka Medscape.

Norra rahvatervise instituudi teadlased dr Aage Tverdal ja drKjell Bjartveit viisid läbi prospektiivse kohortuuringu 24 959mehel ja 26 251 naisel vanuses 20 kuni 49 aastat. Kardiovaskulaarseriski faktoreid uuriti 1970. aastate keskpaiku- edasi kolme ja 13aasta möödudes. Osalejaid jälgiti 2003. aastani.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099