18. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartlaste HIV-vaktsiin maksab miljardeid

Soome biotehnoloogiafirma FIT Biotech on koos Tartu geeniteadlastega aasta pärast lõpetamas tõhusa HIV-vaktsiini kliinilisi katsetusi- vahendas BNS Äripäeva uudist.

“Kui vaktsiin välja tuleb- võin spekuleerida- et see müüakseravimifirmale maha umbes 15 miljardi krooni eest-” ütles Tartuülikooli tehnoloogiainstituudi asejuht Erik Puura. Ta lisas- etsumma võib küündida isegi paari miljardi euroni.

Vaktsiiniprogrammi väljatöötamist veab 1999. aastast professorMart Ustavi töörühm- kus töötavad kümme Tartu teadlast. FIT Biotechon seitsme aastaga investeerinud vaktsiini arendamisse jakatsetesse kokku üle poole miljardi krooni- millest umbes 100miljonit krooni on investeeritud Tartusse.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099