27. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Doonorite arv on tänavu Eestis veidi langenud

Eestis on tänavu seitsme kuuga veredoonorite arv veidi langenud- samas on kõigi vereannetuste arv mõnevõrra tõusnud.

BNSi teatel käis selle aasta algusest kuni 29. juuliniverekeskustes 19 279 doonorit- mullu sama perioodi jooksul oli neidaga 19 375. Doonorid andsid sellel ajavahemikul verd 16 943 korral-mullu sama ajaga oli vereannetusi kogunenud 16 789.

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PER) verekeskusekommunikatsioonispetsialisti Marina Talisaineni sõnutsi tõestabstatistika- et Eesti sõltub peamiselt püsidoonorite heast tahtest-tervisest ja võimalusest tulla verd loovutama. Verekriisidetekkimisel on doonorite valik piiratud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099