24. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minister rõhutas HIV-kandjate ravi ja nõustamise jätkumist

Septembri keskel Serbias Belgradis Maailma Terviseorganisatsiooni WHO iga-aastasel Euroopa regionaalkomitee kohtumisel viibinud sotsiaalminister Maret Maripuu rõhutas- et Eesti senist praktikat HIVi nakatunute nõustamisel ja ravil tuleb kindlasti jätkata.

BNSi teatel tõi minister oma kõnes positiivsena välja- et Eestissaavad kõik lapsed tasuta arstiabi- raseduste ja abortide arvteismeliste seas on vähenenud ning terviseõpetust ja nõustamistpakutakse noortele tasuta. Probleemina tõstis Maripuu esile suurtHIVi nakatunute arvu ning lisas- et kuna nakkus levib eelkõigenoorte seas- kuuluvad riskirühma ka noored emad.

Minister ütles- et spetsiifiline ARV-ravi on tasuta kõigile- kakindlustamata haigestunutele. Ta lisas- et kuna ARV-ravimid onkallid ning ravivajajaid tuleb järjest juurde- peavad kõikliikmesriigid koostööd tegema- et ravi kõikidele vajajatelekättesaadav oleks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099