24. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pneumokokk toob tihti haiglanakkusi

Pneumokokist põhjustatud infketsioonidest oluline osa on Soomes nosokomiaalse põhjusega, näitab hiljutine uuring. Enamikul selle haiglanakkusega patsientidest esineb autorite kinnitusel seisund, mille puhul on soovitatud kasutada 23-valentset polüsahhariidvaktsiini.

Pneumokokist põhjustatud infketsioonidest oluline osa on Soomesnosokomiaalse põhjusega- näitab Reuters Healthi teatel hiljutineuuring. Enamikul selle haiglanakkusega patsientidest esinebautorite kinnitusel seisund- mille puhul on soovitatud kasutada23-valentset polüsahhariidvaktsiini.

<strong>Kaheksa aasta analüüs<br /></strong>Dr Outi LyytikainenRiiklikust Rahvatervishoiu Instituudist (KTL) ja tema kaastöölisedolid läbi viinud analüüsi kõikide invasiivsetepneumokokkinfektsioonide kohta- mis Soome mikrobioloogialaboritepoolt aastatel 1995-2002 kindlaks tehti. Tulemused on avaldatudmeditsiiniajakirjas Archives of Internal Medicine.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099