8. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Südameinfarkti on noorukeil harva- ent valu ei tohiks jätta tähelepanuta

Müokardiinfarkt on noorukitel küll harvaesinev- kuid võib arstiteadlaste hoiatuse kohaselt siiski esineda ning ilma- et oleks kaasasündinud südamedefekti või narkootikumide kuritarvitamist. Ajakirjas Pediatrics avaldatud artiklit refereeris Med-Page Today.

USA Ohio osariigis asuva Akroni lastehaigla arstid dr Lohn R.Lane ning dr Giora Ben-Shachar arvavad oma üksikjuhtumite põhjalkirjutatud uuringuartiklis- et rinnus esineva valuga noorukierakorraline arstiabi peaks sisaldama südameinfarkti biomarkeritemääramist ja EKG tegemist. Kuigi müokardiinfarkt ei taba tavaliseltmuidu terveid noorukeid- ei tohiks rindu tekkivat ägedat valukõrvale heita kui mittekardiaalsetest põhjustest tingitut.

Autorid leidsid haigla esmaabikonnast 11 aasta peale üheksamuidu tervet patsienti vanuses 12-20 aastat- kes saabusidkaebustega rindu tekkinud valule- mis kiirgus vasakusse kätte jalõuga ning kel uuringutega leidis kinnitust südameinfarktidiagnoos.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099