22. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaitsevägi mälestas tervishoiuvalitsuse kauaaegset ülemat

Kaitseväe meedikud mälestasid pärjapanekuga enne Teist maailmasõda Eesti kõrgeima sõjaväemeedikuna teeninud kindralmajor-meedikut Arthur-Aleksander Lossmanni- vahendas BNS.

“Kindral Lossmanni panus Eesti meditsiini arengusse väärib meiesügavat austust ning mälestust-” ütles kapten Karin Sarapuukaitsejõudude peastaabi meditsiiniteenistusest. Sarapuu sõnutsiväärib Lossmann mäletamist nii hinnatudsõjameditsiinispetsialistina kui ka eestikeelse meditsiiniliseteaduskirjanduse propageerijana.

Kaitseväe kalmistul korraldatud mälestustseremoonial teeniskaplan kapten Raivo Nikiforov.<br />5. oktoobril täitus 130 aastat kindralmajor Lossmanni sünnist- kesaastatel 1919-1936 juhtis Eesti kõrgeima sõjaväemeedikuna sõjaväetervishoiuvalitsust.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099