5. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aspiriini toime sõltuvalt soost endiselt uurimise all

Metaanalüüsi tulemused kinnitavad portaali MedPage Today teatel taas, et aspiriin aitab esimest südameinfarkti ennetada meestel paremini kui naistel.

Metaanalüüsi tulemused kinnitavad portaali MedPage Today teateltaas- et aspiriin aitab esimest südameinfarkti ennetada meestelparemini kui naistel. Uurimust kommenteerinud Ameerika ja Britispetsialistid suhtusid autorite järeldustesse kriitiliselt.

Esialgu ajakirja BMC Medicine võrguversioonis oma artikliavaldanud dr Don D. Sin (British Columbia ülikool Kanadas) ja temakaastöölised leidsid oma metaanalüüsis- et põhiliselt meeste seasläbi viidud uuringutes vähenes surmaga mittelõppenudmüokardiinfarktide risk kuni 38% võrra. Uuringutes- mis olid tehtudpõhiliselt naistel- ei leitud sellel olevat olulist esimestsüdameinfarkti ennetavat toimet (relatiivne risk 0-87- 95% CI0-71-1-06).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099