5. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soola võib kiirtoitudes olla südamele ohtlikult palju

Kiirtoidukohtades einestades võivad lapsed saada toidust äärmiselt suuri soolakoguseid, liiga palju võib soola olla ka täiskasvanute jaoks, muretsevad asjatundjad kõrge vererõhu ning südameinfarktide ohu pärast.

Kiirtoidukohtades einestades võivad lapsed saada toidustäärmiselt suuri soolakoguseid- on BBC teatel leitud Suurbritanniastehtud uuringus. Liiga palju võib soola olla ka täiskasvanutejaoks- muretsevad asjatundjad kõrge vererõhu ning südameinfarktideohu pärast.

Lobigrupi Consensus Action on Salt and Health (CASH) korraldatuduurimuses leiti näiteks- et ühes Pizza Huti restorani eines võibolla soola kuueaastase lapse päevakogusest neli ning täiskasvanuomast üle kahe korra rohkem. Nelja peale jagatud rikkalik pakkumine(nn Cheesy Bites Meat Feast- keskmine Super Supreme pitsa- portsküüslauguleibu- kartulisektorid- kanatiivad ja juustukook) sisaldas12-3 grammi soola sööja kohta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099