5. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring kinnitas küüslaugu kasu

Küüslauk on rahvameditsiinis juba sajandeid tuntud lisaks bakteri- ja seenevastasele toimele ka veresoonkonna töö soodustajana.

Mitu varasemat uuringut on samuti näidanud- et küüslaugul onsüdame-veresoonkonnale kasulik mõju- kuid täpset põhjust ei olnudseni kindlaks tehtud. Nüüd õnnestus USA teadlastel välja selgitadavastav toimemehhanism- vahendas BNS.

Ajakirjas Proceedings of the National Academy of Sciencesavaldatud uuringutulemustest selgus nimelt- et küüslaugust saadavallitsiin soodustab inimese organismis vesiniksulfiidi(H<sub>2</sub>S) tootmist- mis etendab olulist osa madalama tasemerakusignaalide kandjana ning lõdvestab veresooni ja soodustabvereringet.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099