19. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesnäärmevähk suurendab murru ohtu- abi võib olla juba kõndimisest

Eesnäärmevähk tähendab Kopenhaageni ülikooli teadlaste uuringuandmeil meeste jaoks suurenenud luumurdude riski ka sõltumata hormoonravist.

Eesnäärmevähk tähendab Kopenhaageni ülikooli teadlasteuuringuandmeil meeste jaoks suurenenud luumurdude riski kasõltumata hormoonravist- kirjutavad meditsiiniajakirjas BritishJournal of Uro-logy International ilmunud artikli põhjal ka MedPageToday ja<br />Medscape.

Dr Bo Abrahamsen ning tema kaastöölised kirjutavad omauuringuartiklis- et hormoonravi kas orhiektoomia- gonadotropiinivabastajahormooni (GnRH) agonistide või antiandrogeense ravi näolparandab kaugelearenenud eesnäärmevähiga patsientide haiguseprognoosi. Need ravimeetodid on aga seotud luukoe kiiremakadumisega esimese 6-12 ravikuu jooksul ning edasise luukaogapikaajalise ravi käigus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099