19. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas paranoiline hirm või õigustatud kartus e-tervishoiu ees?

9. novembril peeti Tartus Eesti Arstide Liidu ja Tartu ülikooli arstiteaduskonna ühiskorraldatud kolmandat meditsiinieetika konverentsi, kus räägiti natuke selgemaks E-tervise projekti vajakajäämised.

9. novembril peeti Tartus Eesti Arstide Liidu ja Tartu ülikooliarstiteaduskonna ühiskorraldatud kolmandat meditsiinieetikakonverentsi. Teemade poolelt olid eelnevatel eetikakonverentsidelkäsitletud alternatiiv- ja tavameditsiini ning arsti avalikkuseproblemaatika jätkuks seekord vaatluse all arsti-patsiendisuhted.

Konverentsi “Arsti-patsiendi suhtest algab kõik” avasid EestiArstide Liidu (EAL) president Andres Kork ja TÜ arstiteaduskonnadekaan prof. Toomas Asser. Esimeseks ettekandeks andis konverentsijuhatanud Indrek Oro sõna väliskülalisele - prof. Jack A.DeHovitzile (MD- MPH)- kes on naistele ja lastele spetsialiseerunudHIV-kliiniku direktor New Yorgis- kus ta praktiseerib ka arstina.Prof. DeHovitzi teaduslikuks huviks on HIV-infektsioon naistel ningHIVi- tuberkuloosi ja hepatiitide epidemioloogia. Tartus oli temaettekande teemaks “The ethical approach to caring for patients withHIV”. Arsti-patsiendi suhet seoses planeeritavate e-terviseandmebaasidega vaatles oma ettekandes Vallo Volke (EAL). EestiPatsientide Esindusühingu poolt sai sõna Eve Pilt- kes rääkisteemal “Kaasaegne arsti-patsiendi suhe patsientide pooltvaadatuna”.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099