19. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taastusravi kättesaadavust mõjutab patsiendi sotsiaalne keskkond

Suure haigestumuse ja rasket puuet põhjustava neuroloogilise defitsiidi tõttu on insult üks olulisemaid invaliidsuse põhjustajaid ning patsiendi edasine elukvaliteet sõltub oluliselt rehabilitatsiooniteenuste kättesaadavusest, aga ka sellest, kui palju patsient ise teab oma haigusest ja sellega toimetuleku võimalustest.

Suure haigestumuse ja rasket puuet põhjustava neuroloogilisedefitsiidi tõttu on insult üks olulisemaid invaliidsusepõhjustajaid ning patsiendi edasine elukvaliteet sõltub oluliseltrehabilitatsiooniteenuste kättesaadavusest- aga ka sellest- kuipalju patsient ise teab oma haigusest ja sellega toimetulekuvõimalustest.

Riigikontrolli auditi tulemused näitasid- et Eestis saavadtaastusravi kõigist vajajatest ainult 19 protsenti ning vaid pooledneist õigeaegselt. Selle peamisteks põhjusteks lisaks ressurssidenappusele on teenuse saamise sõltuvus elukohast ning teenuseosutamine osaliselt ka teenust mittevajavatele inimestele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099