19. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ungari ja Poola suured ravimifirmad ühinevad

Ungari suurim ravimitootja Gedeon Richter ühineb Poola suuruselt teise farmaatsiafirmaga Polpharma- tehingu suurus on 1-34 miljardit dollarit- vahendas BNS. Ühinemise tulemusena tekib Ida- ja Kesk-Euroopa suurim farmaatsiagrupp- mille turuväärtus on 3-64 miljardit eurot ehk ligi 57 miljardit krooni.

Richter teatas- et rahastab ühinemist uute aktsiateemiteerimisega. Richter emiteerib 6 212 497 miljonit aktsiat- milleväärtus on 1-34 miljardit dollarit (ligi 14-3 miljardit krooni).Sellega ostab firma ära 99-65 protsenti Poola ärimehele JerzyStarakile kuuluvast firmast Genefar- mille valduses Polpharma on.Vastu saab Genefar 25 protsenti ühinevast firmast.

“See tehing tugevdab meie positsiooni piirkonnas ja eriti Poolaturul ning avab Richterile uusi kasvuvõimalusi-” ütles Richteritegevdirektor Erik Bogsch.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099