3. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnikaülikool moodustab uue teaduskeskuse

Tallinna Tehnikaülikooli nõukogu võttis vastu otsuse moodustada matemaatika-loodusteaduskonna juurde integreeritud süsteemide bioloogia keskus.

Tallinna Tehnikaülikooli nõukogu võttis vastu otsuse moodustadamatemaatika-loodusteaduskonna juurde integreeritud süsteemidebioloogia keskus. Keskuse tulevase juhi- TTÜmatemaatika-loodusteaduskonna professori Madis Metsise sõnutsiloodetakse keskuse töö käivitada juba 2008. aasta alguses Mustamäekampuses.

“Integreeritud süsteemide bioloogia ehk teisisõnusüsteemibioloogia on suhteliselt uus ja viimasel ajal kiirestipopulaarsust kogunud teadusharu. Räägitakse isegi süsteemibioloogiabuumist maailmas-” selgitas Metsis. “Lihtsamalt lahti seletades onsüsteemibioloogia teadus rakkude eri osade omavahelistest suhetest.Mõistes bioloogilise võrgustiku toimimist raku- organi või kehatasemel- saame näiteks haigusi ravida hoopis tõhusamalt kuilihtsalt mõne üksiku keemilise ainega.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099