17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi perearstid vähendavad vananedes koormust

Paljud Rootsi perearstid valivad täistööaja asemel osalise. Neli perearsti kümnest- kel vanust 55 ja enam eluaastat- töötavad osalise koormusega. Selle uuringu tegi Rootsi perearstide selts oma seltsis- kus umbes pooled on 55-aastased ja vanemad. Uuringu tulemused avaldati ajalehes Dagens Medicin novembris 2007.

Tõdeti- et see on suur arstliku potentsiaali kaotus- kuna suurteoskustega inimesed ei tööta täisvõimsusel. Perearstide puudus onteravalt tuntav kõikides maakondades.

Küsitleti 500 arsti. Selgus- et ainult 60 protsenti sellevanusegrupi perearstidest töötavad täiskoormusega. Uuring näitas-et keskmine töökoormus 55-aastastel ja vanematel Rootsiperearstidel on 75 protsenti ehk 30 töötundi nädalas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099