SDE: koondamishüvitise maksmise aega ei tohi lühendada

9. jaanuar 2008

<br /> Sotsiaaldemokraadid ei ole nõus täna Sotsiaalministeeriumi poolt avalikkusele esitatud töölepinguseaduse eelnõuga- mis vähendab töötajate turvatunnet lühendades näiteks koondamishüvitise aega seniselt 2-4 kuult ainult ühe kuuni.

"Nii kaua kuni meie oleme Riigikogus see eelnõu läbi ei lähe- sest selle eelnõuga vähendatakse 600 000 Eesti töövõtja turvatunnet ja kahandatakse nende õigusi-" ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

Sotsiaaldemokraatide fraktsioon tuletab sotsiaalminister Maret Maripuule meelde- et oluliste muudatuste tegemine töölepinguseaduses tehakse koostöös tööturu osapoolte- ametiühingute ja tööandjatega.

Nestori sõnul on praegune koondamishüvitiste maksmise kord teiste Euroopa riikidega võrreldes keskmise pikkusega. "Senine koondamishüvitiste maksmise kord on end õigustanud nii rasketel kui headel aegadel-" kinnitas Eiki Nestor. "Seetõttu on üllatav sotsiaalministeeriumi soov võtta vastu ebainimlik seadus- mis mõjutab kõiki tööd tegevaid inimesi meie riigis-" ütles Nestor.

SDE on valmis arutama kõiki muudatusi tööseaduse kaasajastamises- millega on nõus nii ametiühingud kui tööandjad.

 

Lisainfo:

Eiki Nestor<br /> Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees<br /> Tel: 51 83 432<br /><a href="mailto:eiki.nestor@riigikogu.ee"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">eiki.nestor@riigikogu.ee</span></a>

<br /> Teate edastas:

Karin Tammer<br /> SDE pressiesindaja Riigikogus<br /> 631 6650<br /> 555 89 250<br /><a href="mailto:karin.tammer@riigikogu.ee"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">karin.tammer@riigikogu.ee</span></a>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.