Maripuu kohtus Eesti arstidega Rootsis

PRESSITEADE

27.01.2008

<br /> Eilsel kohtumisel Rootsis töötavate Eesti arstidega tegi sotsiaalminister Maret Maripuu ülevaate Eesti tervishoiusüsteemi hetkeolukorrast ja tulevikuperspektiivist.

Ettekandele järgnenud ümarlaual jagasid arstid kogemusi Rootsi tervishoiusüsteemist. Samuti kõneldi põhjustest- miks arstid on tulnud välismaale tööle ning kuidas võõrsil omandatud kogemusi kasutada Eesti arstiabi edendamiseks.

„Eesti kiirelt arenenud majandus on kasvatanud tervishoidu ja sotsiaalsfääri suunatud summasid-” ütles Maripuu. „Väga oluline on omandada kogemusi võõrsil. Ent tähtis on ka see- et arstid tulevad oma kogemustega tagasi Eesti arstiabi rikastama-” lisas minister.

Eesti Arstide Selts Rootsis juhatuse esimees Karl Väärti sõnul toimus kohtumisel väga põnev mõttevahetus. „On väga meeldiv- et Eesti on astunud sammu arstide kodumaale tagasi kutsumiseks-” ütles Väärt. „See tõendab- et Eestis on tekkinud tahe asju muuta ning pühendada tervishoiuküsimustele suuremat tähelepanu.”

Eesti Arstide Seltsi Rootsis kuulub 121 liiget- kellest 41 on sündinud Eestis. Ühenduse eesmärk on koondada Rootsis elavaid Eesti soost arste.

 

Eli Lilles<br /> Pressiesindaja<br /> +372 62 69 321<br /> +372 56 988 110<br /><a href="mailto:Eli.Lilles@sm.ee"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">Eli.Lilles@sm.ee</span><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none"><br /></span></a><a href="http://www.sm.ee/"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">www.sm.ee</span></a>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.