4. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investeerimiskohustus nullib linna abi perearstile

Tallinna linna soov meelitada perearstid asumkonna keskusse linnale kuuluva soodsama rendipinna pakkumisega toob kaasa suured investeerimiskohustused, mis perearsti jaoks selle eelise ära nullivad.

X-korpuse ehituse ja ruumipuuduse tõttu 1. septembril 2007Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpusest välja kolima pidanudTiina Jürgensonil on hea meel- et sai pakkumise linna omandisolevatele ruumidele samas kandis Mustamäel. Jürgensoni sõnul onTallinnas vastuvõetava hinnaga pinna leidmine väga keeruline.„Vahepeal mõtlesime- et teeme pressiteate: lööme telgi püsti jahakkame vastsündinuid seal vastu võtma-“ kirjeldab ta olukorratõsidust.<br />Ruutmeetri hinnaks küsis linn 90 krooni ilma käibemaksu jakommunaalteenuse hinnata- mis selle piirkonna keskmisest äripindaderendihinnast on 60% odavam. Selle eelise neelas aga oodatust suureminvesteerimisvajadus: kohustus ruumidesse investeerida oli 700 000krooni- mis perearst juba eelmisel aastal oluliselt ületas.<br />Kuna ruumid on aga remonditud perspektiiviga- et kunagi tulevikusveel paar perearsti praksisesse lisaks võtta- siis loodab Jürgensonsiiski hakkama saada.<br />Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on lähiajal linnapinnale plaanis kolida veel kahel perearstikeskusel.

Autor: Egle Raadik

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708