Autor: Violetta Riidas • 18. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn tahab perearstid taasriigistada

Tallinn armastab end ehtida ja mida kirevamad suled seda parem. Sedapuhku kannavad suled nime perearstid ning riiklikud tervisekeskused.

<strong>Tallinn armastab end ehtida ja mida kirevamad suled sedaparem. Sedapuhku kannavad suled nime perearstid ning riiklikudtervisekeskused.</strong>

Väike-Õismäe Polikliiniku hoone on vana ja väsinud ning sealpraegu tegutsevad perearstid on sunnitud endale mõne aasta jooksuluue hoone leidma. Kuna kokku teenindatakse 20 nimistut ehk siis30-40 tuhat patsienti- pole ka uute ruumide leidmine sugugi lihtne.Nii on perearstid koondunud sihtasutusse- et endale uus majaehitada. Et vajalikku 70 miljonit krooni on raske leida jaarendajaid nad pelgavad- on perearstid võtnud kampa ka linna.<br />SA Koolitervishoid kaudu tervisekeskust ehitavasse sihtasutussekuuluv abilinnapea Merike Martinson lubab aga- et tulevikus hakkablinn ise tervisekeskusi rajama ning sinna arste palkama- kessaaksid täielikult oma põhitööle pühenduda. Üllas ja kõlab kenasti.Samas kinnitavad nii Eesti Perearstide Seltsi juht Madis Tiik kuika Tallinna Perearstide Seltsi esinaine Diana Ingerainen- etmaailmas on juba ammu tõestatud- et kõige paindlikumaltfunktsioneerib siiski eraõiguslik esmatasandi arstiabi ning näiteksSoome on oma riiklike tervisekeskustega ammu käpuli.<br />Leian- et linn võiks oma energia eneseimetlemise asemel tegudessesuunata ning aidata Haabersti tervisekeskuse valmis ehitada ninglasta eraõiguslikel perearstidel seal rahulikult tööle hakata -oleksid arstid rahul ja ka elanikud kiidaksidlinnavalitsejaid.<br />Väikese- kuid teravahambulise kahtluseussi paneb aga urgitsemaabilinnapea resoluutne lause - tulevikus nad eraõiguslikeleühispraksistele küll pinda ei anna. Kas ei või siis juhtuda- etperearstid teevad ka Haaberstis musta töö ära ehk ehitavad uhkekeskuse valmis ning siis esitab linn neile ultimaatumi - kas tuletemeie palgale või otsite endale teised ruumid. Ka juriidiliselt onneil ju hoob olemas - maa sihtotstarve on praegu märgitudühiskondlike hoonete maa- mis välistab eraettevõtlusega tegelemise.Vandeadvokaat Ants Nõmper ütleb küll- et katastriüksustesihtotstarvete määrus on vana- kuid eks ajab vajadusel ka vanamäärus asja ära. Linn võib ju edukalt öelda- ise tahtsite selliseotstarbega maale ehitada- ise olite ärimaa vastu- milles siis asi?Tulge riigi palgale ja korras. Loodetavasti on see vaid musthuumor.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708