Autor: Ketlin Beljaev • 27. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Doonoribaas lükkub edasi

Kauaoodatud andmebaas tuleb kuue aasta pärast.

Vereteenistuse riikliku infosüsteemi uueks sünnitähtajakspakutakse alles 2014. aasta esimest jaanuari. “Väga ebameeldivuudis-” tõdes Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse juhataja RiinKullaste- viidates- et vereseadus lubas riigi loodavat andmebaasijuba käesolevaks aastaks.<br />Selle üheks osaks planeeriti ka Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH)-Tartu Ülikooli Kliinikumi- Pärnu Haigla ning Ida-Viru Keskhaiglaverekeskuse ühist andmebaasi doonorite ja verevarude kohta.<br />Ühise andmebaasi eesmärk on pakkuda teavet doonoriajaloo kohta:analüüside tulemused- kui sageli inimene verd on andnud ning millalta seda viimati tegi. Kuigi verekeskused saavad info ka doonoriltkätte- vähendaks ühine andmebaas võimalikke vigu- välistaksvaleinfo esitamise ja aitaks kaasa doonorivere ohutumaksmuutmisele.<br />Vereteenistuse riikliku infosüsteemi teise osana pidid verekeskusedhaiglatega ühendatama. Näiteks kui patsient satub haiglasse- saabvaadata- missuguseid ülekandeid ta teistes haiglates on saanud jakas esines tüsistusi.

 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099