Autor: Ketlin Beljaev • 14. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikesaartele oma saarearst?

Riigikogu ja väikesaarte komisjoni liige Mark Soosaar peab otstarbekaks kaaluda mõtet lisaks saarevahtidele palgata püsiasustusega väikesaartele ka saarearst.

“Eks see uitmõte on, kuid ma arvan, et seda ideed tasuks siiski igati kaaluda,” lausus Mark Soosaar ajalehele Meie Maa. Tema sõnul on väikesaartele arsti väga raske leida, kuid mõne saareelaniku haigestumise korral võib abi saamiseni minna väga palju aega.

Soosaare sõnul poleks saarearst ametis täiskohaga, kuid saaks oma valmisoleku eest riiklikult tasustatud. “Talle võiks kompenseerida näiteks meditsiinitehnika ja telefonikulud, sest ega saarearst ole filosoofi elukutse, kus võid pilvi vaadata ja luuletada, kuidas maailm on üles ehitatud,” rääkis Soosaar.“Imre Sooääre idee saarevahi ametikoha loomisest võttis kuni realiseerumiseni aega kolm aastat, kindlasti tasuks saarearsti teemat edasi arutada,” lisas ta.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708