Autor: Violetta Riidas • 27. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas Eesti naisleiutajad vallutasid maailma?

Aripaev.ee lugejate küsimustele vastas Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus OÜ teadur Epp Songisepp, kes töötas oma kolleegidega välja piimhappebakteri bakteri Lactobacillus fermentum ME-3 sisaldusega piimatootesarja, mis pälvis Soulis toimunud ülemaailmsel naisleiutajate konkursil kuldmedali.

ly, lijaansonatcharhot.eeTänan küsimuse eest. Selle, miks perearstid ja eriarstid probiootikumide suhtes näiliselt ükskõiksed on, võib olla mitmeid põhjusi. Päris kindlasti on tegemist probiootikumide teemalise selgitustöö puudujääkidega. Mitmesuguseid koolitusi-loenguid-artikleid on küll korraldatud-kirjutatud, aga tõenäoliselt tuleks probiootikumide teemalist selgitustööd intensiivistada. Samas on perearstid tööga suhteliselt koormatud ja ravimitesse puuduv info on kindlasti intensiivsem.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099