Autor: Violetta Riidas • 2. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn vajab uuringut õpilaste tervisekäitumisest

Linnavalitsuse alkolismi, narkomaania ja HIV/AIDSi ennetuskomisjon arutas HIV/AIDSi leviku ennetamise arengukava 2008-1012 väljatöötamist.

Arengukava koostamise eest vastutab Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet ja selle moto on "Inimene hoolib endast", vahendas Raepress.

Koostamisel lähtutakse riiklikust HIVi ja AIDSi strateegiast aastateks 2006-2015, narkomaania ennetamise riiklikust strateegiast aastani 2012, samuti hiljuti kinnitatud Tallinna rahvastiku tervise arengukava 2008-2015 põhimõtetest, kavandades ennetus- ja teavitamismeetmed linnavalitsuse, ametite ja linnaosavalituste tasandil.Koosolekul jagas abilinnapea Merike Martinson muljeid Varssavis toimunud Euroopa linnade narkomaaniavastasest aastakonverentsist. Martinsoni sõnul on sealsed probleemid ning Varssavi vastav statistika Tallinnale sarnane, küll aga on linnaeelarvest eraldatav raha narkomaaniavastaseks ennetustööks Tallinnas märkimisväärselt suurem."Olulise mõttena jäi rahvusvahelistest ettekannetest kõlama, et alkohol on uimasti number üks," ütles Martinson. Koosolekul tõdeti, et HIV/AIDSi ennetus on tänu riigi ja omavalitsuse koostööle olnud süsteemne, kuid enam tuleks arengukavas tähelepanu pöörata tegevusele võitluses alkoholismi ja narkomaaniaga ning vastava võrgustiku loomisele.Ka vajab Tallinn uut uuringut õpilaste tervisekäitumise suundumustest võrreldes 2003. aastal tehtud vastava uuringuga. Arengukava koostavasse komisjoni kuuluvad linna haridusameti, sotsiaal- ja tervishoiuameti, spordi- ja noorsooameti, laste turvakeskuse, AIDSi Tugikeskuse, narkomaanide rehabilitatsiooni- ja raviasutuste spetsialistid ning Põhja Politseprefektuuri narkotalitluse esindaja.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099