Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Uus koolitoidumäärus keskendub toidu tervislikkusele
Uuest õppeaastast jõustuv sotsiaalministri
määrus ("Tervisekaitsenõuded toitlustamisele koolieelses lasteasutuses ja
koolis") pöörab senisest oluliselt suuremat tähelepanu pakutava toidu
tervislikkusele.
Nii peab laste menüü uuel õppeaastal määruse kohaselt sisaldama iga päev soovitavalt kohaliku päritoluga värskeid köögivilju, puuviljad peaks olema menüüs vähemalt kolmel päeval nädalas, liha või linnuliha peaks lapsed saama vähemalt kahel päeval nädalas. Viinereid, keeduvorsti ja sardelle või neist valmistatud kastmeid ei soovitata pakkuda mitte rohkem kui kord kuus, kuna nimetatud toiduained sisaldavad palju peitrasva ja lisaaineid.