• 02.06.08, 11:15
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Uus koolitoidumäärus keskendub toidu tervislikkusele

Uuest õppeaastast jõustuv sotsiaalministri määrus ("Tervisekaitsenõuded toitlustamisele koolieelses lasteasutuses ja koolis") pöörab senisest oluliselt suuremat tähelepanu pakutava toidu tervislikkusele.
Nii peab laste menüü uuel õppeaastal määruse kohaselt sisaldama iga päev soovitavalt kohaliku päritoluga värskeid köögivilju, puuviljad peaks olema menüüs vähemalt kolmel päeval nädalas, liha või linnuliha peaks lapsed saama vähemalt kahel päeval nädalas. Viinereid, keeduvorsti ja sardelle või neist valmistatud kastmeid ei soovitata pakkuda mitte rohkem kui kord kuus, kuna nimetatud toiduained sisaldavad palju peitrasva ja lisaaineid.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele