Autor: Triinu Laan • 4. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-sigareti tõmbaja riskib tervisega

Ravimi- ning meditsiiniseadmena määratletud E-sigarett pole Eestis ametlikult lubatud.

«Niikaua, kuni ravim ei oma seaduslikku müügiluba, pole võimalik seda Eestist osta,» selgitas ravimiameti kvaliteedi hindamise büroo spetsialist Evelin Saar ajalehele Postimees. «E-sigarettidele pole meil seni ühtegi müügiluba väljastatud ning seetõttu pole ka nende turustamine lubatud.»

Ravimit võib turustada üksnes müügiloa olemasolul, ja siis ainult apteegis. Müügiloa taotlemise käigus hinnatakse toote kvaliteeti, ohutust ja efektiivsust.«Kuna toote kvaliteet ja ohutus pole teada, võib e-sigaret kujutada tõsist ohtu tarbija tervisele,» nentis Saar.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708