Autor: Violetta Riidas • 5. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikesed ravimimüüjad pelgavad turult kadumist

Riigi arvates peaks seadusemuutus kallimate ravimite hindu langetama.

Sotsiaalministeerium valmistab ette ravimite hulgimüüjatele juurdehindlust puudutavate õigusaktide muutmist, kirjutas Päevaleht.

Ministeeriumi hinnangul peaksid muudatused kallimate ravimite hinda langetama, ent arstirohtudega kauplejate meelest tähendab see nende tulu vähenemist piirini, kus tegevus muutub mõttetuks.Sotsiaalministeeriumi tervishoiuala asekantsler Ivi Normet selgitas, et seni kehtiv süsteem on liiga segane ega soodusta uute ravimite turuletoomist. Lihtsustatult võib öelda, et kuna igal aastal võetakse kasutusele uuemaid ja kõrgema hinnaga ravimeid, tuleks igal aastal ka hulgi- ja jaemüügi juurdehindluse protsente suurendada, mis omakorda suurendaks ravimite lõpphindasid,” lausus ta.Edaspidi kehtestatakse eri hinnagruppides juurdehindlused otse seadusega.“Odavamad ravimid võivad mõne krooni võrra kallineda, kuid sajast kroonist kallimad ravimid kuni mõnikümmend krooni odavneda,” hindas Normet.Ligi seitsmeprotsendilist turuosa hoidva ravimite hulgimüüja AS-i Oriola juhataja Aare Järvelaid märkis, et ehkki muudatused ei meeldi ühelegi ettevõttele, saavad nende tõttu rohkem kannatada väiksemad hulgimüüjad. Lõppkokkuvõttes võib see tema hinnangul viia Tamro ja Magnum Medicali ainuvõimuni Eesti ravimiturul, mis omakorda loob eelduse ravimite kallinemiseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099