Autor: Ketlin Beljaev • 10. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tervisekaitse: loomahammustusi on vähem, marutõve oht endiselt suur

Tervisekaitseinspektsiooni hinnangul on Eestis loomade hulgas ulatuslikult leviv marutaud endiselt väga ohtlik ka inimeste jaoks, kuigi võrreldes möödunud aastatega on nii loomahammustusi kui ka marutaudis loomi tuvastatud vähem.

2007 aastal registreeriti 2588 loomahammustust, mis on 360 juhtu vähem kui 2006 aastal. Tänavu on viie kuu jooksul loomahammustusi saanud 922 inimest. Kahel hammaste sisselööjal oli ka marutaud.

Kuigi nii loomaohvreid kui ka marutaudis loomi on vähem, on marutaudi oht endiselt suur. Seda kinnitavad ka kaks 2005. aastal esinenud juhtu Raplamaalt, kus inimesi ohustas marutaudis koer ja hobune. Nende juhtudega seoses tuli marutõve vastu vaktsineerida ligi 70 inimest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099