Autor: Ketlin Beljaev • 12. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arstid kipuvad järjest vähem välismaale

Viimase kolme aastaga on Eestist välismaale tööle läinud arstide hulk järjest vähenenud ja nii mõnigi näiteks Soomes tööleiba maitsnu on pidanud paremaks kodumaale tagasi tulla.

Kui 2004. aastal soovis välisriikidesse tööle minna 439 tervishoiutöötajat, siis eelmisel aastal andis tervishoiuamet vaba liikumist võimaldava tõendi, mis annab võimaluse töötada välisriigis, 182 soovijale, kirjutas Postimees.

Tallinna Arstide Liidu juhatuse esimehe ja Ida-Tallinna keskhaigla gastroenteroloogi Toomas Kariisi sõnul võib põhjus peituda selles, et arstid, kes välismaale läheksid, hakkavad Eestis lihtsalt otsa saama. Samuti ütles Kariis, et Soomes, kus rohkem kui pooled välisriikidesse siirdunud eesti arstid praegu töötavad, on osal erialadel kohad juba täis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708