Autor: Ketlin Beljaev • 12. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kanep tõmbab aju koomale?

Kes kanepit suitsetab, selle aju on väiksem - vähemalt neil, kes harrastusega pikalt ja põhjalikult tegelnud.

Murat Yücel Austraalia Melbourne'i ülikoolist ja tema kolleegid tegid 15 paadunud kanepisuitsetaja ajust pilte, millelt paistis, et mälu ja emotsioonidega seotud ajuosa hipokampus oli neil keskmiselt 12 protsenti väiksem kui inimestel üldiselt, kirjutas ekspress.ee.

Amügdala, hirmu ja agressiivsuse pesapaik, oli keskeltläbi seitse protsenti kõhetum. Et aga vähemalt kümneaastase kanepitarvitamise staažiga katseisikute aju ei olnud enne pildistatud, ei saa selle uurimuse põhjal siiski välistada, et hipokampus ja amügdala olid neil juba varemgi väikesemõõdulised.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099