16. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lapse hingamisprobleemid une ajal võivad tuleneda kaelast

Jämedakaelalistel lastel võib esineda tihedamini magamisega seotud hingamishäireid, selgus Virginia Ülikooli uuringutest.

Teadlased uurisid uneravikliinikus unehäirete diagnoosiga 215 last 18 elukuust kuni 18 eluaastani.

37% lastest olid ülekaalulised ja neil esines suurenenud sagedusega norskamist.Laste kaela suurust mõõdeti istuvas ja tavalises kaela uneapnoe indeksi AHI alusel. Uuringud näitasid, et jämedakaelalistel lastel esineb tihedamini une ajal norskamist, hingamistakistust, suurenenud unisust ja ja hüperaktiivust.University of Virginia, USA.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099