Autor: Triinu Laan • 19. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajaloolises hoones avatakse perearstikeskus

Täna avab Ida-Tallinna Keskhaigla muinsusväärtusega hoones perearstikeskuse, kus vastrenoveeritud hoones hakkavad patsiente vastu võtma nelja keskuse perearstid.

Perearstikeskuse avamise puhul istutatakse selle ette pereõunapuu, lubas haigla turundusjuht Svea Talving, lisades, et pereõunapuu istutamine ajaloolise hoone avamise puhul on ühelt poolt sümbol, mis viitab perearstikeskuse loomisele haiglas kui ka viide kunagisele haigla viljapuuaiale, mis paiknes siinsel territooriumil.

Vastrenoveeritud perearstikeskus paikneb ajaloolisel Priihospidali territooriumil. Hoone on valminud 1897. aastal tollase psühhiaatriaosakonna põhjapoolse majana ning võetud ajaloo- ja kultuurimälestisena riikliku kaitse alla. Hoone arhitektuur ja säilinud detailid remonditi ning ennistati renoveerimistöö käigus algse ilmega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708