Autor: Triinu Laan • 20. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mesilase astel võttis keskealise naise elu

Möödunud pühapäeval nõelas Pärnumaal mesilane keskealist naist. Naine kutsus arsti, aga kui kiirabi vähem kui poole tunni pärast kohale jõudis, oli juba hilja tema elu päästa.

Tõstamaa perearsti Madis Veskimäe hinnangul olnuks naisel lootust elama jääda, kui abi jõudnuks kohale kiiremini, vähem kui kümne minutiga, kirjutab SL Õhtuleht. Ka Tartu Ülikooli Lastekliiniku allergiakeskuse juhataja Maire Vasara kinnitusel võib mesilase nõelamisel raskematel juhtudel surm saabuda veerand tunniga.

Pärnu kiirabi arstibrigaad sai pühapäeval kaks minutit enne kella viit õhtul väljakutse Pootsi külla 63aastase naise juurde, kes kaebas hingamisraskusi, mis olid tekkinud pärast mesilase nõelamist. Pootsi asub Pärnust umbes 40 kilomeetri kaugusel Tõstamaa poole.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708