Autor: Triinu Laan • 25. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tervisesüsteemis toimunud muutused on olnud edukad

Täna algaval Maailma Tervishoiuorganisatsiooni konverentsil tutvustatakse ka ülevaadet Eesti tervisesüsteemidest - «Tervisesüsteemid muutustes 2008».

Sotsiaalminister Maret Maripuu sõnul on Eesti viimastel aastatel teinud läbi kiireid muutusi, mis on väljendunud ka tervisesüsteemis. «Väga oluline on toimunud muutusi ka hinnata, mis on läinud hästi ning mis halvasti, kus tuleb teha muutusi,» vahendas Sotsiaalministeerium Maripuu sõnu.

«90ndate aastate alguses valitud reformide suund on hakanud tootma tulemusi - eestlased on tervemad ja elavad kauem kui kunagi varem,» sõnas WHO esindaja Eestis ja üks raamatu autoritest Jarno Habicht. «Meie mured on samasugused nagu rikkamates riikides – alkoholi ja tubaka tarbimine on kõrgel tasemel ning kasvab ülekaalulisus elanike seas. Samas tuleb leida lahendusi arstiabi kättesaadavuse tagamiseks.»

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708