Autor: Triinu Laan • 26. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narkomaanide seas levib uus narkootiline aine

Narkomaanide seas on hakanud levima uus narkootiline aine, mida tuntakse VINTi nime all.

Tegemist on isevalmistatud metamfetamiiniga ja vastumürki sellele pole. Aine tarvitamise tagajärjel on vähemalt üks inimene surnud ja kaks hulgitraumadega haiglaravil, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Endise narkomaani Aleksandri sõnul tuleb toime väga kiiresti, nii ühe minutiga. «See on nagu soe laine, mis annab energiat, jõudu, maailm tundub värvilise ja eredana. Tunned end justkui kangelasena. Aga kui mõju üle läheb, nii tunni pärast, siis see värviline maailm pöördub halliks masenduseks.»

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708